جراحی بای پس معده

جراحی بای پس معده

بای پس معده

جراحی بای پس معده نوعی جراحی کاهش وزن است که شامل ایجاد یک کیسه کوچک از معده و اتصال کیسه تازه ایجاد شده به طور مستقیم به روده کوچک است. پس از جراحی بای پس معده، غذای بلعیده شده به داخل این کیسه کوچک معده و سپس مستقیماً به روده کوچک می رود و در نتیجه بیشتر معده و قسمت اول روده کوچک شما را دور می زند.

جراحی بای پس معده یکی از رایج ترین انواع جراحی چاقی است. بای پس معده زمانی انجام می شود که رژیم غذایی و ورزش موثر نبوده و یا زمانی که به دلیل وزن خود دچار مشکلات جدی سلامتی شده اید.

جراحی بای پس معده چیست ؟

جراحی بای پس معده به عنوان یکی از روش های کاهش وزن شناخته می شود و به روش های مختلفی از جمله مینی بای پس معده انجام می شود که در ادامه این مقاله به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت. به این روش جراحی گاستریک  بای پس معده نیز گفته می شود و به طور کلی در این جراحی، پزشک متخصص حجم معده بیمار را کوچک می‌کند در نتیجه پس از انجام این عمل فرد میل کمتری نسبت به خوردن غذاها دارد و از آنجایی که غذا  وارد قسمتی از روده کوچک می شود در نتیجه بدن شخص همه کالری موجود در غذاها را جذب نخواهد کرد و بدین گونه از چاق شدن او جلوگیری می شود.

مراحل جراحی بای پس معده

 نکته ای که در رابطه با جراحی بای پس معده قابل ذکر است این است که  این  روش کاهش وزن به کمک بیهوشی عمومی صورت می گیرد و بیمار دردی را در طی این مرحله احساس نمی کند. جراحی بای پس معده در دو مرحله زیر انجام می شود.

 نکته ای که در رابطه با جراحی بای پس معده قابل ذکر است این است که  این  روش کاهش وزن به کمک بیهوشی عمومی صورت می گیرد و بیمار دردی را در طی این مرحله احساس نمی کند. جراحی بای پس معده در دو مرحله زیر انجام می شود.

هدف از انجام عمل بای پس معده

 اهداف جراحی بای پس معده در تمام روش ها شامل موارد زیر است

  • کوتاه شدن مسیر عبور غذا برای دفع
  • کم شدن حجم معده و در نتیجه خوردن غذای کمتر و جلوگیری از افزایش وزن
  • ایجاد تغییر در متابولیسم و عملکرد روده
  • کم کردن ماندگاری مدت زمان مواد غذایی در بدن و در نتیجه کاهش میزان جذب آن
  • کاهش حجم معده و در نتیجه کاهش میزان کالری ورودی به آن

بای پس معده برای کمک به کاهش وزن اضافی و کاهش خطر مشکلات سلامتی مرتبط با وزن بالقوه تهدید کننده زندگی انجام می شود، از جمله:

  • بیماری بازگشت اسید به مری
  • بیماری قلبی
  •  فشار خون بالا
  • کلسترول بالا

  • آپنه انسدادی خواب
  •  دیابت نوع 2
  •  سکته
  •  سرطان
  •  ناباروری

 بای پس معده معمولاً تنها پس از تلاش برای کاهش وزن با بهبود رژیم غذایی و عادات ورزشی انجام می شود.

کاندیدای مناسب جراحی بای پس معده

 به طور کلی، بای پس معده و سایر جراحی های کاهش وزن مانند جراحی اسلیو معده می تواند گزینه ای برای شما باشد اگر:

 شاخص توده بدنی (BMI) شما 40 یا بالاتر است (چاقی شدید).

 BMI شما 35 تا 39.9 (چاقی) است و شما یک مشکل سلامتی جدی مرتبط با وزن مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا یا آپنه خواب شدید دارید.  در برخی موارد، اگر BMI شما 30 تا 34 باشد و مشکلات سلامتی مرتبط با وزن جدی داشته باشید، ممکن است برای انواع خاصی از جراحی کاهش وزن واجد شرایط باشید.

 اما بای پس معده برای همه افرادی که به شدت اضافه وزن دارند مناسب نیست. ممکن است برای واجد شرایط بودن برای جراحی کاهش وزن، نیاز به رعایت دستورالعمل های پزشکی خاصی داشته باشید. 

شما احتمالاً یک فرآیند غربالگری گسترده خواهید داشت تا ببینید آیا واجد شرایط هستید یا خیر.

 همچنین باید مایل به ایجاد تغییرات دائمی برای داشتن یک سبک زندگی سالم باشید. ممکن است از شما خواسته شود در برنامه‌های پیگیری طولانی‌مدت شرکت کنید که شامل نظارت بر تغذیه، سبک زندگی و رفتار و شرایط پزشکی شما می‌ باشد

روش های جراحی بای پس معده

روش بای پس معده کلاسیک

در این روش که بر اساس متدهای به روز و استاندارد انجام می گیرد، چند پیوند در قسمت هایی از دستگاه گوارش زده می شود و معده به دو قسمت تقسیم شده و روده به بخش کوچکتر آن پیوند داده می شود.

تکنیک مینی بای پس معده

در این روش که به آن بای پس امگا و آناستوموزی نیز گفته می شود، کیسه معده به دو بخش تقسیم شده و همانند روش قبل قسمت کوچکتر آن به بخشی از روده پیوند داده می شود.

 اما تفاوت آنبا روش بای پس معده کلاسیک این است که  پزشک متخصص تنها از یک پیوند استفاده می کند.

روش ساسی بای پس معده

این روش ترکیبی از دو روش اسلیو معده و مینی بای پس معده است که به آن اسلیو ساسی نیز می گویند.

تکنیک ساسج بای پس

این روش از دیگر روش های جراحی بای پس معده است که در آن بخشی از معده برش داده شده و از بدن فرد خارج می‌شود و باقی مانده  آن به قسمتی از روده که در مناطق دورتر قرار دارد پیوند داده می شود.

در این روش در واقع می‌توان گفت که ابتدا عمل اسلیو معده و بعد بای پس معده بر روی معده بیمار انجام می شود.

لاغری با عمل بای پس معده

مراقبت های قبل و بعد از انجام عمل بای پس معده

مراقبت های قبل شامل موارد زیر است

  • قبل از انجام بای پس معده بیمار باید زیر نظر پزشک باشد و وضعیت جسمانی و سلامتی او با انجام آزمایش مشخص شود و نیز باید یک جلسه مشاوره برای سلامت روحی او قبل از انجام این عمل جراحی برگزار گردد.
  • دوری از استرس و نگرانی قبل از انجام این عمل جراحی و داشتن استراحت کافی از دیگر نکات است.
  • لازم است که شخص به مدت دو هفته قبل از انجام این نوع عمل جراحی یک رژیم غذایی مخصوص داشته باشد و از مایعات استفاده بسیار کند و مصرف کربوهیدرات ها و پروتئین ها را محدود نمایند تا آمادگی لازم و کامل را برای انجام جراحی داشته باشد.

مراقبت های بعد عمل شامل موارد زیر است

  • لازم است شخصی که جراحی عمل بای پس معده انجام داده است یک روز در بیمارستان بستری گردد ولی می تواند از تخت خارج شده و چند دقیقه پیاده روی کند
  • پزشک معالج باید به منظور کنترل درد بیمار برای او مسکن های مربوطه را تجویز کرده و بیمار آن ها را استفاده کند.
  • از دیگر موارد بعد از انجام عمل بای پس معده این است که بیمار باید به مقدار کافی آب و مایعات مختلف مثل آبمیوه بنوشد.
  •  بیمار باید به مدت حداقل یک هفته از انجام هرگونه فعالیت‌ سنگین خودداری کند.
  • بعد از یک هفته لازم است که کسی که عمل جراحی بای پس معده را انجام داده است  به پزشک خود مراجعه کند و جلسه دوم را بعد از یک ماه برای بررسی وضعیت عمل جراحی طی نماید.

مقدار کاهش وزن بعد از عمل اسلیو معده چقدر است ؟

بای پس معده می تواند باعث کاهش وزن طولانی مدت شود. مقدار وزنی که از دست می دهید به نوع جراحی و تغییر عادات سبک زندگی شما بستگی دارد. ممکن است در عرض دو سال حدود 70 درصد یا حتی بیشتر از وزن اضافی خود را از دست بدهید.

عمل بای پس معده همچنین می‌تواند توانایی شما را برای انجام فعالیت‌های معمول روزانه بهبود بخشد، که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند.

کلام آخر

جراح قبل از جراحی بای پس معده در رابطه با خطرات و مزایای این جراحی با بیمار صحبت خواهد کرد و شما را در انتخاب بهترین روش کاهش وزن یاری رسانی میکند. اینکه کدام عمل برای بیمار بهتر است کاملا بستگی به شرایط بیمار دارد. پزشک پس از بررسی شرایط بیمار و وضعیت جسمانی او تصمیم میگیرد که بهترین عمل چه میتواند باشد و انتخاب عمل برعهده بیمار نیست مگر به تشخیص پزشک.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *