روزه داری بعد از عمل اسلیو معده

چالش های روزه داری بعد از جراحی چاقی و اسلیو

عمل اسلیو معده جزو جراحی های چاقی پرطرفدار می باشد اما مانند سایر جراحی ها شرایطی دارد که فرد متقاضی این عمل باید رعایت کند. با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد بر اساس تکلیف شرعی خود تمایل به گرفتن روزه دارند اما آیا فردی که اسلیو معده انجام داده است می تواند روزه بگیرد؟ در این مقاله به موضوع روزه داری بعد از جراحی چاقی من جمله (عمل اسلیو معده) پرداخته ایم.

روزه-گرفتن-بعد-از-اسلیو-معده

روزه داری بعد از عمل اسلیو معده

در سال اول بعد از جراحی اسلیو معده و بخصوص ۶ ماه اول، روزه گرفتن می‌تواند خطرات جدی را برای فرد به همراه داشته باشد. در ماه مبارک رمضان، شما باید ساعت‌های طولانی از مصرف هرگونه آشامیدنی و خوراکی و مکمل‌های غذایی خودداری کنید و این موضوع می‌تواند برای شما عوارض به همراه داشته باشد.

عوارض روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده

عوارضی که روزه داری بعد از جراحی چاقی می‌تواند به همراه داشته باشد، شامل موارد زیر است:

  • کمبود آب و خشکی بدن (دهیدراسیون)
  • افت قند خون
  • کم شدن آب بدن
  • افزایش خطر ترومبوآمبولی و افزایش احتمال لخته شدن خون در عروق
  • افزایش احتمال سکته
  • عوارض خطرناک افت قند خون
  • افت هوشیاری ناگهانی
  • حوادث رانندگی ناشی از عدم هوشیاری کافی
  • سندرم دامپینگ:بیمارانی که تحت عمل جراحی چاقی بای پس یا اسلیو معده قرار گرفته‌اند، به دلیل محدودیت وعده‌های غذایی در هنگام روزه‌داری و مصرف غذاهای سنتی مانند دسرهای شیرین و غذاهای سرخ شده در هنگام افطار، در معرض سندرم دامپینگ و یا اسهال هستند.

چه مدت بعد از عمل اسلیو می‌توان روزه گرفت؟

چنانچه حداقل شش ماه از جراحی اسلیو معده شما گذشته باشد و دارای سابقه بیماری نباشید می توانید اقدام به روزه داری کنید اما باید توجه داشت باشید که حتی بعد از گذشت این مدت نیز هنوز بدن شخصی که عمل اسلیو انجام داده است مثل یک فرد عادی نیست. این فرد باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند و داروهای خاصی را هنوز مصرف نماید.

توصیه تغذیه ای برای روزه گرفتن پس از عمل اسلیو معده

بعد از عمل جراحی اسلیو معده حجم معده به شدت کاهش پیدا می کندو معده کوچک شده و سریع تر از قبل پر می شود بنابراین باید در وعده های سحری، افطاری و شام غذاهایی با ارزش غذایی بالا و مقوی میل نمایید.

توجه داشته باشید که غذاهای چرب به هیچ عنوان در وعده سحری نباید مصرف شوند، زیرا علاوه بر این که سبب ایجاد سیری کاذب می کند، باعث می شود که فرد در طول روز احساس تشنگی بسیاری داشته باشد.

از افطار تا سحر به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنید. کم آبی در این دوران می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. یبوست، سنگ صفرا و سنگ کلیه، سردرد، خستگی مفرط و خشکی دهان برخی عوارض کم آبی بدن است.

افت قند خون نیز عوارض خود را دارد که مهمترین آن شامل خستگی و بی حالی ، افت هوشیاری و کاهش توان راه رفتن است. به صورت کلی توصیه می شود اگر درطول روز دچار علائم جدی و آزار دهنده شدید برای ادامه روزه داری در روز های بعد تجدید نظر کنید.

روزه-داری-بعد-از-جراحی-چاقی

بهتر است برای باز کردن روزه خود از مواد غذایی خیلی داغ یا سرد صرف نظر کنید. بهترین گزینه سوپ رقیق یا چای کم شیرین است. بهتر است به آرامی و تدریجی غذا بخورید زیرا مصرف یکباره غذای زیاد می تواند برای معده و دستگاه گوارش مشکل ساز باشد.

به طور کلی بعد از جراحی چاقی و عمل اسلیو معده

  • به‌آرامی غذا بخورید
  • غذاها را کاملاً بجوید
  • از خوردن و نوشیدن هم‌زمان بپرهیزید
  • به‌محض احساس سیری دست از غذا خوردن بکشید
  • از نوشیدنی‌های گازدار و شیرین پرهیز کنید.

کلام آخر

در این مقاله با چالش‌های روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده و جراحی چاقی آشنا شدید. اگر قصد دارید در ماه مبارک رمضان روزه‌ بگیرید باید با جراح چاقی خود مشورت نمایید زیرا ممکن است عوارض بدی برایتان به جا بگذارد.

دکتر ناصر ملک پور زمان طبیعی و نرمال برای روزه داری بعد از جراحی چلقی من جمله عمل اسلیو معده را تقریبا شش ماه پس از عمل می دانند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *