سیگار بعد از عمل اسلیو یکی از موارد ممنوعه است که رعایت آن نقش قابل توجهی در بهبود سریع بیمار بعد از عمل دارد. افرادی که برای انجام این جراحی اقدام میکنند در مورد زمان مجاز برای مصرف سیگار سوالات زیادی مطرح میکنند. چرا عدم مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو حائز اهمیت است؟ در ادامه با ما همراه شوید تا به این سوال و سایر سوالات مشابه پاسخ دهیم.
آیا سیگار بعد از عمل اسلیو مجاز است؟
سیگار به طور کلی مضرات زیادی برای سلامت بدن دارد و تمام متخصصان پزشکی ترک آن را به تمام مصرفکنندگان توصیه میکنند. بیمارانی که جراحی اسلیو معده را انجام میدهند، مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو را باید به طور کامل قطع کنند. بر اساس تحقیقات افراد چاق تمایل بیشتری برای مصرف دخانیات دارند و اصلا دور از انتظار نیست که یک فرد سیگاری عمل اسلیو انجام دهد. اما مصرف “سیگار بعد از عمل اسلیو” خطرات بسیار بیشتری به همراه دارد و میتواند باعث بروز عوارض خطرناکی شود.
سیگار بعد از عمل اسلیو را تا کی باید به تاخیر انداخت؟
افرادی که به مصرف سیگار اعتیاد دارند معمولا به سختی میتوانند آن را ترک کنند و همواره سوال میکنند که سیگار بعد از عمل اسلیو را تا چه زمانی باید به تاخیر انداخت. به طور کلی توصیه میشود مصرف دخانیات را بعد از این عمل ترک کنید و هرگز سراغ سیگار کشیدن نروید. با این حال در صورتی که تصمیمی برای ترک کامل سیگار ندارید، توصیه میشود حداقل تا 8 هفته بعد از عمل اسلیو سراغ مصرف سیگار نروید. همچنین از آنجایی که تا این مدت توانستهاید سیگار را ترک کنید، توصیه میشود مصرف آن را به حداقل میزان ممکن برسانید.
از آنجایی که سیگار باعث ورود مواد سمی و خطرناک به خون میشود و احتمال لخته شدن خون و انسداد عروق را نیزافزایش میدهد، ترک سیگار به تمام افرادی که جراحی چاقی انجام دادهاند، توصیه میشود.
مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو چه عوارضی دارد؟
مصرف سیگار به دلیل ورود مستقیم مواد خطرناک به ریه و خون خطرات زیادی به همراه دارد. به همین دلیل بهترین جراح اسلیو معده در تهران مصرف آنرا بعد از عمل ممنوع میکند. از مهمترین عوارض مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکلات ریوی
معمولا بعد از عمل به دلیل محدودیتهای موجود ریه آسیبپذیرتر است و با مصرف سیگار به راحتی آسیب میبیند. مشکلات ریوی یکی از اولین عوارض افرادی است که بعد از عمل اسلیو سیگار را ترک نمیکنند.
- کاهش سرعت بهبود زخم
استعمال دخانیات بعد از عمل روند بهبود و ترمیم زخمها را کند میکند و میتواند مشکلات زیادی از این بابت ایجاد کند. مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو تاثیرگذاری داروها را کاهش داده و پمپاژ خون را کم میکند. به همین دلیل سرعت بهبود زخمها کاهش مییابد و ممکن است عوارض بیشتری در پی عدم بهبود بروز پیدا کند.
- عفونت
کند شدن روند بهبود، باعث افزایش احتمال عفونت زخم میشود که سیگار یکی از اصلیترین عوامل آن است. حتی گاهی ممکن است مصرف سیگار منجر به عدم بهبود زخمهای داخلی شده و خطر خونریزی داخلی را به همراه داشته باشد.
- مشکلات قلبی و عروقی
در دوره نقاهت بعد از عمل اسلیو پزشک توصیه میکند فعالیت را به حداقل برسانید و سعی کنید تا مدتی در استراحت کامل باشید. مصرف سیگار در این دوره باعث تنگی عروق و افزایش احتمال بروز عوارضی مثل فشار خون و سکته قلبی میشود.
- آمبولی و لخته شدن خون
همانطور که گفتیم بعد از عمل تحرک کاهش مییابد و در این حالت احتمال لخته شدن خون بالاتر است. در صورتی که بعد از عمل سیگار مصرف کنید، پمپاژ خون ضعیف شده و ممکن است عوارضی مثل آمبولی و لخته شدن خون بروز پیدا کند.
بنابراین توصیه میشود حداقل تا مدت زمان توصیه شده توسط پزشک از مصرف سیگار بعد از عمل اسلیو خودداری کنید.
بیشتر بدانید: بهترین جراح لاپاراسکوپی در تهران
چند راهکار ساده برای ترک سیگار بعد از عمل اسلیو
یکی از بهترین روشها برای ترک سیگار بعد از عمل اسلیو این است که به روانشناس متخصص در این زمینه مراجعه کنید و مشاوره دریافت کنید. این روش به شما کمک میکند برای ترک سیگار کمتر تحت فشار قرار بگیرید و راحتتر مصرف آن را قطع کنید. مشاور و روانشناسی که در زمینه ترک سیگار تخصص دارد، راهکارهای جالب و راحتتری را در اختیار شما قرار میدهد که به شما کمک میکند این عادت غلط خود را ترک کنید.
از آنجایی که مصرف سیگار قبل و بعد از جراحی مجاز نیست توصیه میشود قبل از عمل برای ترک آن اقدام کنید. شما میتوانید با توصیه پزشک از محصولات نیکوتینی جایگزین مثل چسب یا آدامس نیکوتینی با دوز پایین استفاده کنید و سیگار را ترک کنید. اگرچه این محصولات نیز عوارض خود را دارند که از سیگار کمتر است.
نتیجه گیری
در پایان باید گفت که هر چقدر بیشتر مراقبتهای بعد از عمل را رعایت کنید، نتایج بهتری دریافت میکنید و عوارض را به حداقل میرسانید. داشتن یک سبک زندگی سالم بعد از عمل به شما کمک میکند سلامت خود را حفظ کنید و حتی ارتقا دهید. برای اطلاع از نحوه انجام این عمل و مراقبتهای بعد از آن بهتر است با پزشک متخصص و مجرب صحبت کنید.