لاپاراسکوپی کیسه صفرا، یکی از روشهای برتر در زمینه جراحیهای مربوط به کیسه صفرا است. کیسه صفرا یکی از اندامهای داخلی است که در برخی از افراد مستعد تولید سنگ بوده و در صورتی که سنگها بیش از حد زیاد شوند، بیمار درد زیادی را حس خواهد کرد. در این زمان جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا بهترین گزینه برای درمان این مشکل خواهد بود. اگر درباره این عمل جراحی سوالهای زیادی دارید، خواندن ادامه مطلب به شما کمک زیادی خواهد کرد.
چگونگی عمل کیسه صفرا
عمل کیسه صفرا در برخی مواقع، به طور مثال وقتی که کیسه صفرا دچار سنگ میشود، بر روی بیمار انجام میشود. زمانی که بیمار درد زیادی دارد، معمولا عمل توسط پزشکان برای وی توصیه میشود. اگر نیاز به عمل دارید نیازی به نگرانی نیست چرا که در طول جراحی در حالت بیهوشی قرار میگیرید، بنابراین هیچ دردی حس نخواهید کرد و به روش معمولی، کیسه صفرای شما از طریق ایجاد یک برش به طول 12 تا بیست سانتیمتر در شکم، برداشته میشود. به این روش سیستکتومی باز گفته میشود.
جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
یکی از روشهای رایج عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی است که به نام سیستکتومی لاپاراسکوپی شناخته میشود. در حین این جراحی 3 یا 4 برش کوچک در شکم شما ایجاد میشود. سپس ابزارهای لازم برای انجام جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا وارد برشها میشوند. جراح از این ابزارها برای مشاهده کیسه صفرا و برداشتن آن استفاده میکند. از اصلیترین ابزارها میتوان به لاپاراسکوپ اشاره کرد. این دستگاه یک لوله کوچک با دوربین و نور دارد که از دوربین برای دیدن داخل بدن شما استفاده میشود. دوربینی که در داخل بدن قرار میگیرد کیسه صفرا را روی صفحه نمایش در حین جراحی و برداشتن آن نشان می دهد، در نتیجه به پزشک کمک می کند تا جراحی را دقیقتر انجام دهد.
در مرحله بعد جراح از ابزارهای دیگر استفاده میکند تا جراحی را به اتمام برساند. کیسه صفرا از طریق یکی از برشها خارج میشود. بعد از این که کیسه صفرا برداشته شد، پزشک تمامی برشها را میبندد. معمولا دو روش بخیه زدن برای این کار استفاده میشود. اگر مایل باشید از بخیه جذبی در این نقاط استفاده میشود تا دیگر نیاز به کشیدن آن نباشد. عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی حدودا یک تا دو ساعت طول میکشد و نیاز به بستری طولانی مدت پس از عمل ندارد. اکثر بیماران روز بعد از جراحی مرخص میشوند.
توجه داشته باشید شما برای داشتن تجربهی عملی موفق باید توسط بهترین جراح لاپاراسکوپی عمل شوید. به همین دلیل برای شناخت و پیدا کردن بهترین پزشک جهت انجام لاپراسکوپی، بهتر است ویژگیهای لازم را در نظر بگیرید و در این مورد تحقیقات کافی داشته باشید. اگر در شهر تهران زندگی میکنید برای گرفتن نوبت از بهترین جراح لاپاراسکوپی در تهران اقدام کنید.
چه زمانی عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی توصیه میشود؟
وجود سنگهای زیاد و عوارض ناشی از آنها دلیل اصلی برداشتن کیسه صفرا خواهد بود. سنگهای صفراوی در داخل کیسه صفرا از مواد موجود در صفرا تشکیل میشوند. این مواد به مرور زمان جامد شده و تبدیل به سنگ میشود. در صورت داشتن موقعیتهای زیر ممکن است به جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا نیاز داشته باشید:
- کلدوکولیتیازیس: کلدوکولیتیازیس زمانی رخ میدهد که سنگهای صفراوی به سمت مجرای مشترک حرکت میکنند و به طور بالقوه باعث انسداد میشوند. این امر از تخلیه کیسه صفرا جلوگیری میکند.
- التهاب کیسه صفرا: التهاب کیسه صفرا یکی از موارد مهم است و اگر درمان نشود باعث ایجاد عفونت خواهد شد
- دیسکینزی صفراوی: دیسکینزی صفراوی زمانی رخ میدهد که کیسه صفرا به دلیل نقص به درستی فعالیت نمیکند.
- پانکراتیت التهاب لوزالمعده: پانکراتیت التهاب لوزالمعده مربوط به سنگ کیسه صفرا خواهد بود.
با وجود این موارد پزشک عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی را انجام میدهد، زیرا هم برشهای کوچکتری در شکم ایجاد خواهد شد و هم این که خطر بروز عفونت از بین خواهد رفت. زمان بهبودی در این روش بسیار کوتاهتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: جراحی آپاندیس با لاپاراسکوپی
مزایای جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
اگر پزشک شما تشخیص داده است که عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپی برای شما بهتر است، لازم است که با مزایای آن نیز آشنا شوید. عوارض این روش نسبت به دیگر روشهای جراحی کمتر است و با بهبودی سریعتری که دارد میتوانید زودتر به روال زندگی عادی بازگردید. با توجه به این که برشها در این روش کوچک هستند، درد کمتری را حس خواهید کرد و اگر زودتر انجام شود از خطر ترکیدن کیسه صفرا در امان خواهید بود.
با برداشتن کیسه صفرا، دیگر از درد زیاد و عفونت در این ناحیه رنج نخواهید برد. همچنین دیگر هیچ سنگی به وجود نخواهد آمد و میتوانید بدون نگرانی به زندگی خود ادامه دهید.
انواع روشهای جراحی کیسه صفرا
روشهای مختلفی برای جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند. در ادامه تمامی این روشها را شرح خواهیم داد:
- جراحی لاپاراسکوپی یک پورت: همانطور که مفصل در بخشهای قبلی توضیح دادیم جراحی لاپاراسکوپی بسیار رایج است و اکثر پزشکان برای جراحی کیسه صفرا از آن استفاده میکنند. بیمارانی که جنبه زیبایی پوست اهمیت زیادی برایشان دارد، این روش را ترجیح میدهند.در روش یک پورت از یک تک برش برای برداشتن کیسه صفرا استفاده میشود و همه ابزارهای لازم برای جراحی در این برش قرار میگیرند. این برش در نهایت بخیه میشود و قابل بهبودی خواهد بود.
- جراحی لاپاراسکوپی چهار پورت: در جراحی لاپاراسکوپی چهار پورت از چهار برش کوچکتر برای قرار دادن ابزار در بدن استفاده میشود و همانند روش یک پورت باقی مراحل توسط پزشک صورت میپذیرد.
- جراحی باز: برداشتن کیسه صفرا با روش جراحی باز با ایجاد یک برش عمیق انجام میگیرد. اگر به دلیل اسکار یا سایر عوارض ناشی از جراحیهای قبلی امکان جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا وجود نداشته باشد، این روش انجام خواهد شد. در صورت التهاب شدید ناشی از سنگ، پزشک احتمالا کیسه صفرا شما را بر میدارد. با این حال، احتمال نیاز به جراحی باز کمتر از روشهای دیگر است، زیرا پزشکان روشهای کم تهاجمی را نسبت به این روش ترجیح میدهند.
خلاصه
آنچه در این مطلب خواندید اطلاعاتی در مورد عمل کیسه صفرا با لاپاراسکوپ بود. در این مقاله شما با را با این روش و مزایای آن آشنا کردیم، چرا که یکی از بهترین روشهاست. در صورتی که پزشک شما این راه جراحی را برای شما صلاح دیده است، نیازی به نگرانی نیست.