کاندیدای مناسب جراحی چاقی

کاندیدای مناسب جراحی چاقی

برای آنکه بدانید برای جراحی چاقی واجد شرایط هستید یا خیر، علاوه بر معاینات و آزمایش‌ها، نیاز به محاسبات وزن خود نیز دارید. در قدم اول باید بدانید اضافه وزن شما چقدر است. برای درک بهتر از این میزان که شما را کاندیدای مناسب جراحی چاقی معرفی می‌کند، بدست آوردن BMI یا شاخص توده بدنی شماست. در این مقاله به بررسی کامل چگونگی بدست آوردن این عدد می‌پردازیم.

آیا برای جراحی چاقی واجد شرایط هستم؟

آیا برای جراحی چاقی واجد شرایط هستم؟

برای آنکه متوجه شوید آیا برای جراحی چاقی واجد شرایط هستید نیاز به محاسبه توده بدنی خود دارید. باید توجه داشته باشید که تعیین واجد شرایط بودن جراحی چاقی توسط محاسبه BMI تنها یکی از روش های ارزیابی است و برای انجام چنین عملی حتما نیاز به تأیید متخصص دارید. به طور کلی شاخص توده بدنی نتیحه نسبت وزن به قد شماست. اگر این شاخص در محدوده BMI 18- 24.9  قرار دارد، بهینه در نظر گرفته می شود. اما چاقی مرضی با نمره BMI 40 یا بیشتر تعریف می شود.

همچنین اگر شاخص بدنی یا BMI 35-39 داشته باشید و مشکلات سلامتی جدی مانند دیابت نوع 2، آپنه خواب یا فشار خون بالا دارید، معمولاً واجد شرایط جراحی چاقی هستید. BMI= 40 یا بالاتر نیز یک فاکتور واجد شرایط برای انجام عمل چاقی است.

این ماشین حساب BMI فقط برای بزرگسالان طراحی شده است. برای ارزیابی اینکه آیا وزن شما در محدوده مناسب برای نوع بدن شما قرار دارد و برای بدست آوردن شاخص توده بدنی خود می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

محاسبه توده بدنی

تحلیل نتایج BMI یا شاخص توده بدنی

از نمودار زیر استفاده کنید تا ببینید BMI شما در چه دسته‌ای قرار می‌گیرد. این اعداد نشان می‌دهد که آیا کاندیدای مناسب برای جراحی چاقی هستید یا خیر:

دسته بندیBMI
کمبود وزنزیر 18.5 
سالم18.5 - 24.9 
اضافه وزن25.0 - 29.9  
چاق30.0 - 39.9 
چاقی مفرطبالای 40

موارد مهمی که در محاسبه شاخص توده بدنی باید در نظر بگیرید!

BMI همیشه راه دقیقی برای تعیین اینکه آیا نیاز به کاهش وزن دارید نیست. در اینجا چند استثنا وجود دارد:

بدن سازان: از آنجایی که وزن ماهیچه بیشتر از چربی است، افرادی که به طور غیرعادی عضلانی هستند ممکن است BMI بالایی داشته باشند.

سالمندان: در افراد مسن اغلب بهتر است BMI بین 25 تا 27 داشته باشند تا کمتر از 25. برای مثال اگر سن شما از 65 سال بیشتر است،BMI  کمی بالاتر می‌تواند از شما در برابر پوکی استخوان محافظت کند.

کودکان: در حالی که تعداد نگران کننده ای از کودکان چاق هستند، از این ماشین حساب BMI برای ارزیابی کودک استفاده نکنید. بهتر است با متخصص کودک خود درباره وزن مناسب به سن کودکتان صحبت کنید.

متخصصان از چندین روش مختلف جهت تشخیص اضافه وزن استفاده می کنند. پزشک شما ممکن است دور کمر و نسبت دور کمر به باسن شما را نیز در نظر بگیرد.

علاوه بر این، بسیاری از عوامل دیگر بر سلامت شما تأثیر می گذارد. این عوامل شامل موارد زیر است:

  • فشار خون
  • سطح قند خون
  • سطح کلسترول
  • رژیم غذایی
  • فعالیت بدنی
  • سیگار کشیدن

فشار وارده به قلب شما به دلیل اضافه وزن، می‌تواند سلامتی شما را تهدید کند و باعث ایجاد مشکلاتی شود. این مشکلات عبارتند از:

  • بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • آپنه خواب
  • دیابت نوع 2
  • رگهای واریسی

BMI شما به تنهایی نمی تواند خطر و تهدید سلامتی شما را پیش بینی کند، اما اکثر متخصصان می گویند که BMI بیشتر از 30 (چاقی) ناسالم است. مهم نیست BMI شما چقدر است، ورزش می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت کمک کند. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از شروع یک برنامه ورزشی از پزشک خود سوال کنید. همچنین برای آنکه بدانید کاندیدای مناسب برای جراحی چاقی هستید یا خیر، با یک جراح چاقی مشورت کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *