یبوست بعد از جراحی چاقی

یبوست بعد از عمل اسلیو معده

یبوست بعد از عمل اسلیو معده یکی از مهم‌ترین عارضه‌هایی است که بسیاری از افراد که این عمل را انجام داده‌اند به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری در افراد مختلف دارای علائم متفاوتی بوده و این‌طور نیست که همه افراد که این عمل را انجام داده‌اند، علائم مشابهی را تجربه کنند. از جمله شایع‌ترین علائم یبوست می‌توان به احساس درد در معده، احساس سفتی مدفوع، درد در مقعد، دفع سخت و ناقص و… اشاره کرد.

یبوست بعد از عمل اسلیو معده

روش‌های مختلفی به منظور پیشگیری از یبوست بعد از جراحی چاقی وجود داشته که افراد می‌توانند از آنها بهره بگیرند. برای مثال نوشیدن آب فراوان، بهبود رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی و همچنین پرهیز از مصرف کافئین زیاد از جمله مهمترین روش‌های پیشگیری از یبوست هستند و شما می‌توانید از آنها استفاده کنید.
اگر با روش‌های پیشگیری از یبوست این بیماری بر طرف نشد، افراد می‌توانند از داروهای ملین به منظور برطرف شدن این عارضه استفاده کنند.
داروهای ملین در سه نوع وجود دارند و بر روی روده بزرگ افراد تاثیر می‌گذارند‌. به طور معمول انتظار می‌رود یبوست بعد از انجام این جراحی، طی یک یا دو هفته از بین برود. اما اگر این اتفاق نیفتادو یا طولانی شد لازم نیست که نگران باشید حداکثر زمانی که امکان وجود این بیماری در بدن شما وجود دارد، ۶ ماه است.

عوامل ایجاد کننده یبوست بعد از عمل اسلیو معده

عوامل مختلفی سبب به وجود آمدن یبوست پس از عمل اسلیو معده می‌شوند. برخی از مهم‌ترین عوامل ایجاد یبوست پس از این عمل به شرح زیر هستند:
عدم مصرف فیبر به اندازه کافی: مصرف فیبر‌ها و سبزیجات برای کارکرد صحیح دستگاه گوارش ضروری هستند و عدم مصرف آن‌ها یکی از دلایل یبوست است.
عوارض بعضی از داروها و مکمل‌های غذایی: داروهای بیهوشی که در حین عمل استفاده می‌شوند و استفاده از بعضی از داروها و مکمل‌ها همچون قرص‌های آهن، کلسیم و داروهای شل کننده عضلات تاثیر بسیاری به وجود آمدن یبوست دارند.
کاهش میزان مصرف مواد غذایی: بی اشتهایی یکی از مهم‌ترین موارد به وجود آمده در بدن افراد، پس از عمل اسلیو معده است. این بی‌اشتهایی به سبب درد ناشی از عمل و عدم تحرک به وجود می‌آید و از آن جایی که افراد میل به غذا نداشته و غذای کمتری مصرف می‌کنند، بدیهی است که حرکات روده آنها کم شده و یبوست به وجود آید.
کاهش فعالیت‌های بدنی: اغلب بیماران پس از جراحی اسلیو معده به سبب بی‌حالی و درد، تحرک کمی دارند که این موضوع سبب ایجاد یبوست خواهد شد.
کمبود آب و مایعات: مصرف کم آب و مایعات از آن جایی که سبب ایجاد خشکی روده‌ها می‌شود، یبوست را به وجود می‌آورد.

علائم یبوست بعد از جراحی اسلیو معده به چه صورت است؟

اغلب افرادی که جراحی اسلیو معده را انجام می‌دهند پس از این عمل، یبوست را در مدت زمان مختلف تجربه می‌کنند. اما لازم است توجه داشته باشید که علائم و نشانه‌های یبوست پس از عمل اسلیو معده در افراد مختلف متفاوت بوده و این گونه نیست که همه افراد همه علائم را با یک شکل مشخص تجربه کنند.

برخی از رایج‌ترین علائم یبوست به شرح زیر هستند:

  • در یبوست مدفوع سفت شده و دفع آن به سختی صورت می‌گیرد.
  • درد مقعد هنگام دفع
  • دفع مدفوع به صورت ناقص انجام می‌شود و حجم مدفوع بسیار کاهش می‌یابد.
  • احساس فشار و درد در شکم از مهمترین علائم یبوست هستند.
  • بی‌ میلی به غذا و کم اشتهایی در طول روز
  • احساس تهوع
  • احساس نفخ
  • احساس درد و سوزش بسیار در معده
  • ایجاد گرفتگی و انقباض‌های بسیار در معده
  • تحمل و احساس فشار زیاد در هنگام اجابت مزاج
  • به طور معمول در یبوست تعداد دفعات دفع مدفوع کم می‌شود و احتمالاً به سه بار در هفته می‌رسد.
  • مسدود شدن مدفوع در هنگام اجابت مزاج

درمان یبوست بعد از عمل اسلیو معده

همیشه می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است. در یبوست نیز پیشنهاد می‌شود ابتدا روش‌های پیشگیری را به کار ببندید. اما اگر روش‌های پیشگیری از یبوست بعد از عمل اسلیو معده را انجام داده‌اید و درمانی حاصل نشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید.
پزشکان معمولاً داروهایی همچون ملین خوراکی را برای بیماران تجویز می‌کنند. به طور کلی داروهای ملین به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • ملین حجیم شده: ملین حجیم شده دارویی است که پزشکان در جهت درمان یبوست برای شما تجویز خواهند کرد. این ملین‌ها تاثیر بسیار زیادی در حفظ مایعات در بدن خواهند داشت در نتیجه مدفوع دیگر خشک نبوده و خارج شدن آن بسیار ساده‌تر خواهد شد. مصرف این ملین‌ها به هیچ وجه نباید قبل از خواب صورت بگیرد.
  • ملین اسمزی: اگر ملین حجیم شده موثر واقع نشود، پزشکان ملین اسمزی را تجویز می‌کنند که چند روز پس از مصرف دارو اثرات آن را در بدن خود مشاهده خواهید کرد. این ملین سبب افزایش مایعات درون روده و نرم و آبکی شدن محتویات روده بزرگ خواهند شد در نتیجه دفع ساده‌تر صورت خواهد گرفت.
  • ملین های تحریک کننده: ملین تحریک کننده زمانی تجویز می‌شود که ملین اسمزی و حجیم شده تاثیری نداشته باشند. این ملین بر روی عضلات روده تاثیر گذاشته و سبب تاثیر حرکات و تحریک آنها خواهد شد. این داروها به صورت کوتاه مدت تجویز می‌شوند و مدت زمان اثر آنها ۶ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف است.
یبوست بعد از عمل لاغری معده

عوارض یبوست بعد از عمل اسلیو معده

شاید بسیاری از افرادی که پس از عمل اسلیو معده دچار یبوست می‌شوند، توجه چندانی به آن نکرده و اقدامی در جهت درمان آن انجام ندهند. اما لازم است ذکر کنیمبیماری یبوست دارای عوارض بسیار زیادی برای افراد است.بنابراین تلاش کنید در هنگام مواجه شدن با این بیماری هر چه سریع‌تر راهکاری در جهت درمان آن بیابید.

از جمله عوارض احتمالی یبوست بعد از عمل اسلیو معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
🛑بواسیر: اگر در اثر یبوست شدید رگ‌های روده یا مقعد دچار تورم یا التهاب شوند، عارضه‌ای تحت عنوان بواسیر به وجود می‌آید. بواسیر ممکن است در خارج یا داخل روده رخ دهد که بسته به محل آن علائم متفاوتی خواهد داشت. بواسیر داخلی احتمالاً با خونریزی بعد از مدفوع همراه خواهد بود اما در صورتی که دچار بواسیر خارجی شده باشید علائمی همچون درد و خارش خواهید داشت.
🛑شکاف مقعدی: در اثر یبوست شدید ممکن است نوعی زخم در ناحیه مقعد به وجود آید که از جمله علائم آن می‌توان به درد و خارش زیاد و وجود خون بر روی مدفوع اشاره کرد.
🛑پرولاپس رکتوم: اگر در اثر یبوست شدید آخرین قسمت روده بزرگ که رکتوم نام دارد، از دهانه مقعد بیرون بزند دچار عارضه پرولاپس رکتوم شده‌اید.
🛑انقباض مدفوع

پیشگیری از یبوست پس از جراحی اسلیو معده

روش‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آنها از بروز یبوست پس از جراحی اسلیو معده خودداری نمایید. از جمله مهم‌ترین روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش میزان مصرف آب و مایعات: پیشنهاد می‌شود بعد از انجام عمل اسلیو معده روزانه حداقل ۲ لیتر آب مصرف کنید. آب سبب تسهیل حرکت روده‌ها خواهد شد، بنابراین از بروز یبوست پیشگیری خواهد کرد.
  2. افزایش تحرک و ورزش: ورزش کردن سبب تسهیل حرکت روده‌ها خواهد شد. بنابراین پیشنهاد می‌شود بعد از عمل اسلیو معده روزانه ساعتی را به پیاده‌روی یا ورزش‌های سبک اختصاص دهید.
  3. تغییر در رژیم غذایی: سعی کنید رژیم غذایی خود را تغییر داده و غذاهای فیبر دار بیشتری را مصرف کنید همچنین غذاهای نرم و سبک همچون جو دو سر، سیب زمینی آبپز، غلات و.‌.‌. تاثیر بسیاری در بهبود یبوست دارند.
  4. پرهیز از مصرف کافئین: مواد غذایی کافئین‌دار از آنجایی که سبب خشکی روده و گرفتگی دستگاه گوارش می‌شوند، نقش بسیاری در ایجاد یبوست دارند. بنابراین از مصرف مواد کافئین‌دار مانند قهوه، نسکافه، چای و غیره بپرهیزید‌.
  5. اصلاح عادات توالت: به منظور جلوگیری از یبوست هر زمان که احساس نیاز به دفع کردید، سریعاً به دستشویی رفته و همچنین برای اجابت مزاج عجله نکنید.

یبوست بعد از جراحی اسلیو معده چقدر شایع است؟

یبوست بعد از جراحی اسلیو معده نسیتاً شایع بوده و اغلب افرادی که این جراحی را انجام داده اند به این بیماری مبتلا می‌شوند. اما نکته‌ای که باید در خصوص یبوست به آن توجه داشته باشید، این است که معمولاً این بیماری باید ظرف چند روز بهبود یابد.

همچنین پیشنهاد می‌شود بعد از انجام این عمل از روش‌های پیشگیری از یبوست بهره ببرید تا هر چه سریع‌تر بتوانید این بیماری را کنترل کنید‌. البته اگر روش‌های پیشگیری را انجام داده و موثر واقع نشد، می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کرده و داروهایی همچون ملین‌ها را دریافت نمایید.

این داروها تاثیر بسیار زیادی بر روی حفظ آب در روده بزرگ و تحریک عضلات این روده خواهند گذاشت، بنابراین دفع را برای شما ساده‌تر خواهند کرد. بنابراین لازم است پس از انجام اسلیو انتظار بروز یبوست را داشته باشید و راهکار‌‌هایی در جهت پیشگیری از آن را انجام دهید.

یبوست معمولاً چه مدت پس از جراحی ادامه دارد؟

یکی از سوال‌های مهمی که برای افرادی که جراحی اسلیو معده را انجام داده‌اند، پیش می‌آید این است که یبوست بعد از این جراحی چه مدت ادامه دارد. به طور کلی لازم است ذکر کنیم که بهتر است یبوست بعد از این جراحی در مدت یک تا دو هفته بهبود یابد.

اما در صورتی که بهبودی در این مدت حاصل نشد افراد می‌توانند به پزشکان مراجعه کنند و دارو‌هایی در جهت بهبود مصرف نمایند. به طور کلی بیان می‌شود حداکثر زمانی که احتمال وجود یبوست در بدن افراد وجود دارد ۶ ماه خواهد بود. بنابراین ۶ ماه پس از عمل اسلیو معده دیگر درگیر یبوست نخواهید بود.

نتیجه گیری

یبوست یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که ممکن است افراد پس از انجام عمل اسلیو معده و انواع جراحی چاقی به آن دچار شوند. لازم است درمان این بیماری را جدی بگیرید زیرا در صورت عدم درمان ممکن است مشکلاتی را برای شما به وجود آورد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *