درمان چاقی با لاپاراسکوپی یکی از راههایی است که برای درمان چاقی مفرط بکار میرود. چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات اصلی افراد در دنیای امروز است که تحت تاثیر عوامل مختلف روز به روز شایعتر میشود. این عارضه مشکلات بسیار زیادی را برای سلامتی فرد ایجاد میکند و ریسک فاکتور اصلی بیماریهای خطرناک است. افرادی که با رژیم یا ورزش نتوانستهاند چاقی را درمان کنند، میتوانند به روشهایی مثل درمان چاقی با لاپاراسکوپی به آن فکر کنند. در ادامه بیشتر در مورد مزایا و نحوه انجام این جراحی صحبت میکنیم.
درمان چاقی با لاپاراسکوپی چگونه انجام میشود؟
“درمان چاقی با لاپاراسکوپی” یک روش جراحی است که نسبت به سایر جراحیها در ناحیه شکم از تهاجم کمتری برخوردار است. در این روش از طریق برشهای کوچک نوعی لوله را به همراه دوربین و ابزارهای تخصصی جراحی به داخل شکم میفرستند تا از این طریق امکان جراحی بدون باز کردن شکم فراهم شود. تصاویر دوربین روی صفحه مانیتور نشان داده میشود و به جراح اجازه میدهد اندامها و بافتها را به صورت دقیق و زنده مشاهده کند. همچنین با استفاده از گاز CO2 فضای شکم باد میشود تا امکان دسترسی به اندامها وجود داشته باشد.
درمان چاقی با لاپاراسکوپی به دو روش اصلی صورت میگیرد؛ اولین روش جراحی اسلیو معده و دومین روش جراحی بای پس معده است که با این روش انجام میشود تا بیمار بعد از عمل اشتهای کمتری داشته و غذای کمتری مصرف کند. درمان چاقی با لاپاراسکوپی تحت بیهوشی انجام میشود اما اغلب در کمتر از 2 ساعت به پایان میرسد. این جراحی عارضه طولانی مدت نداشته و فرد میتواند بعد از یک یا دو هفته به فعالیتهای عادی خود باز گردد.
چرا درمان چاقی با لاپاراسکوپی را انتخاب کنیم؟
درمان چاقی با لاپاراسکوپی اگرچه یک روش جراحی است و ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد؛ اما نسبت به جراحی باز بسیار ایمن است و به همین دلیل یک روش ایدهآل برای بسیاری از بیماران است. افرادی که دچار چاقی شدید هستند یا نتوانستهاند از روشهای دیگر لاغری نتیجه مطلوب کسب کنند، میتوانند از این روش بهره ببرند. توجه داشته باشید که از طریق لاپاراسکوپی انواع جراحی چاقی مختلفی برای معده انجام میشود که هر یک برای افراد خاصی مناسباند.
جراحی لاپاراسکوپی برای افرادی که با مشکل چاقی مواجه هستند مزایای بسیار زیادی دارد که باعث میشود درمان چاقی با لاپاراسکوپی را برای از بین بردن این عارضه انتخاب کنیم. در ادامه به مهمترین مزایای این روش اشاره میکنیم:
- روش کم تهاجمی: این نوع جراحی یک روش کم تهاجمی است که در آن بهترین جراح لاپاراسکوپی در تهران از طریق برشهای کوچک روی شکم اثری از جراحی باقی نمیماند. این برشهای کوچک عارضه کمتری ایجاد میکنند و سرعت بهبودی بالاتری دارند.
- کمترین عوارض: درمان چاقی با لاپاراسکوپی نسبت به جراحی باز از عوارض و خطرات بسیار کمتری برخوردار است و در اغلب افراد مشکل خاصی ایجاد نمیکند. عوارض این جراحی قابل کنترل و محدود هستند و پس از مدتی رفع میشوند.
- بهبود کیفیت زندگی: درمان چاقی با این روش کیفیت زندگی را برای افرادی که هیچ امیدی به لاغری ندارند بهبود میبخشد و باعث میشود خطرات چاقی برای سلامتی خود را به حداقل برسانید.
- کاهش وزن طولانی مدت: بسیاری از افراد بعد از کاهش وزن دورهای، مجددا دچار افزایش وزن میشوند. بعد از لاپاراسکوپی، وزن در دراز مدت کاهش مییابد و باز نمیگردد. به همین دلیل تاثیرات این روش کاملا دائمی است.
بیشتر بدانید: بهترین جراح اسلیو معده در تهران کیست؟
بهترین جراح چاقی در تهران را چگونه پیدا کنیم؟
عوارض درمان چاقی با لاپاراسکوپی چیست؟
درمان چاقی با لاپاراسکوپی اگرچه یکی از ایمنترین روشهاست اما مثل هر عمل جراحی دیگری با عوارض خاصی همراه است. در این جراحی از آنجایی که هیچ برش بازی در شکم ایجاد نمیشود، احتمال بروز خطراتی مثل فتق یا عفونت به حداقل رسیده است. از مهمترین عوارض این جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد در ناحیه شکم
- استراحت مطلق تا چند روز
- تهوع و استفراغ
- تنگی نفس
- لخته شدن خون
- یبوست
با انتخاب یک پزشک مجرب و متخصص در این زمینه و رعایت توصیههای بعد از عمل میتوانید عوارض را به حداقل برسانید. توجه داشته باشید که این عوارض موقت و محدود هستند و پس از گذشت مدت زمان خاصی بهبود مییابند. بنابراین با توجه به مزایایی که این جراحی به همراه دارد، تحمل عوارض آن کاملا منطقی و به صرفه است.
نتیجه گیری
درمان چاقی با لاپاراسکوپی یک روش کم خطر، موثر و نتیجه بخش است که میتواند به صورت دائمی شما را از مشکل چاقی و اضافه وزن رها کند. این روش به خصوص برای افرادی که وزن اضافه زیادی دارند ایده آل است. دوران نقاهت بعد از این جراحی تا حد زیادی به خود بیمار بستگی دارد و در صورت رعایت دقیق مراقبتها به حداقل میرسد. توصیه میشود برای بهرهمندی از مزایای این روش حتما با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید.