آمبولی بعد از جراحی چاقی

آمبولی بعد از جراحی چاقی

آمبولی بعد از جراحی چاقی که در علم پزشکی به آن ترومبوآمبولی وریدی (VTE) گفته می شود شامل ترومبوز ورید عمقی (DVT) و آمبولی ریوی (PE) است، و از علل شناخته شده عوارض خطرناک پس از جراحی چاقی می باشد. مانند هر روش جراحی بزرگ، خطر لخته شدن خون پس از جراحی چاقی نیز وجود دارد که اگر در مراحل اولیه رسیدگی نشود، می تواند منجر به نگرانی های جدی برای سلامتی شود.
لخته خون، توده‌ای از خون است که در شریان‌ها (که خون را از قلب دور می‌کنند) یا سیاهرگ‌ها (که خون را به قلب برمی‌گردانند) تشکیل می‌شود. به طور معمول لخته های خون خود به خود حل می شوند. با این حال، اگر و زمانی که لخته‌ای از بین برود و به قلب یا ریه‌ها برود و جریان خون را محدود ویا مسدود کند، می‌توانند بسیار خطرناک شوند.

اگر شما نیز قصد انجام جراحی چاقی دارید و از آمبولی بعد از جراحی چاقی وحشت دارید در این مقاله همراه ما باشید.

آمبولی-بعد-از-جراحی

آمبولی شدن بعد از عمل چاقی

لخته های خون در وریدها، که خون را به قلب برمی گرداند، به عنوان ترومبوآمبولی وریدی یا لخته خون وریدی شناخته می شود. به طور معمول این نوع لخته خون با گذشت زمان آهسته‌تر در سیاهرگ‌های عمقی پاها، بازوها یا لگن ایجاد می‌شود و اگر پاره شده و به ریه‌ها یا قلب برود (معروف به آمبولی) می‌تواند خطرناک شود.
شدیدترین نوع لخته خون وریدی ترومبوز وریدی عمقی (DVT) است.
پس از جراحی چاقی، خطر آمبولی ریه نیز وجود دارد، یک وضعیت پزشکی که در آن DVT شکسته می شود و به ریه ها می رود. علائم و نشانه های ترومبوز وریدی عمقی شامل تورم، درد، درد، گرما، قرمزی یا تغییر رنگ است.

علائم آمبولی ریه بعد از جراحی چاقی

بسته به اندازه لخته، علائم و شدت ممکن است متفاوت باشد. اگر لخته خون در ریه ها تشکیل شود، موجب آمبولی ریه می شود و ممکن است باعث شود علائم دیگری نیز ایجاد شود. علائمی مانند:

  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه یا غش
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • تب
  • تغییر رنگ مایل به آبی در پوست یا لب ها
  • سرفه کردن خون
  • افزایش ضربان قلب
  • فشار خون پایین و…


اگر پس از انجام جراحی چاقی مشکوک هستید که ممکن است آمبولی ریه داشته باشید، فوراً به متخصص و جراح خود مراجعه نمایید.

راه های جلوگیری از آمبولی بعد از جراحی

بیمارانی که در معرض افزایش خطر لخته شدن خون هستند یا در گذشته لخته های خونی داشته اند، باید با جراح چاقی خود در مورد این وضعیت پزشکی صحبت کنند تا پزشک اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به خطر آمبولی بعد از جراحی چاقی انجام دهد.
اگر جراح چاقی شما تشخیص دهد که شما در معرض این خطر هستید، ممکن است از شما بخواهد که قبل از عمل چاقی، فیلتر DVT را انجام دهید تا لخته‌ها قبل از اینکه به قلب یا ریه برسند، تشخیص داده شوند.

اگرچه خطر ایجاد لخته خون شدید که به قلب یا ریه ها می رود اما هنوز اقدامات احتیاطی وجود دارد که بیماران و تیم های مراقبتی باید برای کاهش خطر عوارض پس از جراحی کاهش وزن انجام دهند.

دکتر ناصر ملک پور بهترین جراح چاقی در تهران که با توجه به مراجعاتی که تاکنون داشته و جراحی های موفقیت آمیزی که تاکنون انجام داده توانسته رضایت بسیاری از بیماران را درکارنامه جراحی های خود به ثبت برساند.
این پزشک حاذق قبل از انجام هر نوع حراحی چاقی ابتدا طی چند جلسه مشاوره وضعیت بیمار خود را بررسی نموده و از خطر بروز و ابتلای بیمار به بیماری آمبولی بعد از جراحی چاقی جلوگیری می نماید.

قبل و بعد جراحی چاقی
قبل و بعد عمل لاغری

نحوه ایجاد آمبولی بعد از جراحی چاقی

پس از هر عمل جراحی، بدن فرد روند بهبودی را طی می کند که ممکن است لخته شدن خون و آمبولی را افزایش دهد. فرد برای دوره های طولانی تری در طول فرآیند بهبودی در حالت استراحت قرار دارد، که جریان خون را در سراسر سیاهرگ ها و شریان ها متوقف می کند و در نهایت خطر لخته شدن خون را افزایش می دهد. علاوه بر این، بافت، زباله، چربی یا کلاژن به طور بالقوه می تواند در جریان هر عمل جراحی در جریان خون آزاد شود و خون را غلیظ کرده و جریان را محدود کند.

خوشبختانه لخته شدن خون شدید تنها در کمتر از 1 درصد از بیماران جراحی چاقی رخ می دهد. پزشک معالج قبل و بعد از عمل چاقی گمان و حدس را روی رقیق کننده های خون قرار می دهند.

همچنین پزشک از شما می خواهد که هر چند ساعت بعد از جراحی چاقی خود راه بروید تا خطر ابتلا به لخته خون شدید را کاهش دهید. به طور مشابه، برای کاهش خطر لخته شدن خون و آمبولی ریه، لذا افراد باید چندین هفته قبل و بعد از عمل چاقی خود سیگار را ترک کند.

نحوه کاهش خطر آمبولی بعد از جراحی چاقی

اقداماتی نیز وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از لخته شدن آن انجام دهید این اقدامات شامل موارد ذیل می شود:

  1. به طور منظم حرکت کنید
    نشستن طولانی مدت جریان خون را متوقف می کند و می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. بنابراین، توصیه می شود هر 2 تا 3 ساعت یکبار برخیزید و پیاده روی کنید تا جریان خون در سراسر بدنتان حفظ شود.
  2. کاهش میزان کلسترول
    معمولاً سطوح بالای کلسترول می تواند منجر به بیماری قلبی شود و دلیل آن تجمع ذرات کلسترول در دیواره شریان است. با گذشت زمان، این تجمع به پلاک تبدیل می‌شود و گاهی اوقات پلاک شکسته می‌شود و لخته‌ای تشکیل می‌دهد که می‌تواند باعث حمله قلبی یا سکته شود.
  3. کاهش وزن
    افراد دارای اضافه وزن و چاق به دلیل فشاری که وزن بر شریان ها و وریدهای آنها وارد می کند، در معرض افزایش خطر ابتلا به آمبولی و لخته شدن خون هستند. به طور مشابه، چاقی نیز با التهاب در بدن مرتبط است که خون را مستعد انعقاد می کند. خوشبختانه، پس از جراحی چاقی، وزن کم خواهید کرد و در نتیجه خطر لخته شدن خون را کاهش خواهید داد. با این حال، برای جلوگیری از عوارض جدی سلامتی، لازم است بدن قبل از جراحی از نظر افزایش خطر لخته شدن خون غربالگری شود.

کلام آخر

به طور کلی باید گفت، که خطر آمبولی در جراحی چاقی مانند عمل اسلیو معده، عمل بای پس معده در صورتی که جراح مناسبی را انتخاب کنید، بسیار کم است. نکته ای که اهمیت دارد، این است که بدانید، ایجاد آمبولی لزوما به معنای مرگ نیست، و در موارد زیادی قابل درمان می باشد. از طرفی پیشگیری همیشه بهتر از درمان است بنابراین بهتر است که برای انجام جراحی چاقی به پزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *