افزایش عمر با جراحی چاقی یکی از مزایایی است که انجام این نوع جراحی را برای بیماران مبتلا به چاقی مفرط، تشویق میکند. در یک آنالیز بزرگ منتشر شده در سال 2021 نشان داده شده طول عمر بیماران دیابتی که جراحی چاقی انجام دادهاند، به طور متوسط 9.3 سال و بیماران بدون دیابت 5.1 سال، افزایش پیدا کرده است.
در این مقاله اشارهای به پژوهشهای پزشکی در بررسی تأثیر عمل جراحی چاقی بر طول عمر افراد خواهیم داشت و سعی خواهیم کرد تا ارتباط بین این نوع جراحیها و مزایای آن بر زندگی طولانیتر را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا جنبههای کامل و گستردهتری از “افزایش عمر با جراحی چاقی” را بدانید.
افزایش عمر با جراحی چاقی چگونه امکانپذیر است؟
در جواب این سوال که آیا جراحی چاقی باعث افزایش طول عمر میشود یا خیر، ابتدا باید به سراغ تعریف این نوع جراحی برویم. همانطور که میدانید جراحی چاقی که به عنوان جراحی کاهش وزن نیز شناخته میشود، نوعی از جراحی است که برای کمک به کاهش وزن و بهبود سلامت افراد چاق صورت میگیرد. انواع مختلفی از جراحی کاهش وزن، همچون جراحی اسلیو معده وجود دارد، اما همه آنها با کاهش مقدار غذایی که فرد میتواند مصرف کند یا تغییر روش جذب غذا توسط بدن، کار میکنند.
مطالعات و تجربیات بیماران نشان داده است که انواع جراحی باریاتریک راهی موثر برای کاهش وزن و بهبود سلامتی برای افراد چاق است. این جراحیها با کاهش وزن قابل توجه و همچنین بهبود فشار خون و کنترل قند خون سلامتی فرد را بهبود میبخشند و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. برای مثال درمان دیابت با جراحی چاقی یکی از مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد. بنابراین میتوانیم بگوییم افزایش عمر با جراحی چاقی با توجه به کاهش خطر مرگ پس از انجام آن، حقیقت دارد. تحقیقات و مطالعات مختلف، دلیل مستندی برای این موضوع هستند که در بخش بعدی به تفکیک در مورد آنها صحبت میکنیم.
مطالعات افزایش عمر با جراحی چاقی
یک مطالعه در سال 2017 که در ژورنال JAMA Surgery منتشر شد، نشان داد افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفتند، به طور متوسط 4.3 سال بیشتر از افرادی که جراحی نکرده بودند، عمر کردند. این مطالعه همچنین نشان داد که جراحی چاقی با کاهش 40 درصدی خطر مرگ همراه است.
بیشتر بخوانید: بهترین جراح چاقی در تهران کیست؟ بهترین جراح چاقی چه رزومهای دارد و در کدام بیمارستان ایران فعالیت میکند؟
مطالعه دیگری در سال 2021 که در مجله Obesity منتشر شد، نشان داد افزایش عمر با جراحی چاقی به دلیل کاهش 57 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، محقق میشود..
مطالعه بعدی در سال 2022 در مجله JAMA Network Open منتشر شد و نشان داد افزایش عمر با جراحی چاقی از طریق کاهش 22 درصدی خطر مرگ ناشی از سرطان، نیز توجیه میشد.
نتیجه گیری
با توجه به آنچه در این مطلب خوانید احتمال افزایش عمر با جراحیهایی که به منظور کاهش وزن و بهبود چاقی مفرط انجام میشود، افزایش مییابد. در این جراحیها با توجه به بهبود عملکرد قسمتهای مختلف بدن، سلامت عمومی بدن در جهت صحیحی حرکت میکند و در نتیجه طول عمر افزایش مییابد.