عکس بالون معده

عمل بالون معده و تاثیر آن بر لاغری

بالون معده که به عنوان قرار دادن بالون داخل معده نیز شناخته می‌شود، یک روش کاهش وزن غیر جراحی است که شامل قرار دادن یک بالون تخصصی در داخل معده برای اشغال فضا و محدود کردن ظرفیت غذا در معده است. این روش موقتی است و بالون معمولا پس از یک دوره 6 ماهه خارج می‌شود. این تکنیک به صورت آندوسکوپی و تحت بیهوشی انجام می‌شود که برای انجام آن بالون معده خالی شده به یک آندوسکوپ متصل می‌شود، یک لوله باریک با نور و با دوربین متصل به آن از طریق دهان به معده هدایت می‌شود. هنگامی که بالون در موقعیت مناسب قرار گرفت، با نمک و یک رنگ یا گاز به اندازه مطلوب باد می‌شود؛ در ادامه این مطلب بیشتر با ما همراه باشید تا با این نوع روش لاغری آشنا شوید.

چرا بالن معده انتخاب می‌شود؟

چاقی مفرط و بالا بودن شاخص توده بدنی BMI، یکی از مهمترین دغدغه‌های جوانان امروزی است. زمانیکه چاقی فرد و اضافه وزن وی به حدی زیاد می‌شود که نمی‌توان با ورزش و اصلاح رژیم غذایی آن را کنترل کرد،در این صورت تکنیک‌هایی همچون بالن معده و یا روش‌های جراحی چاقی از جمله بالون معده بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. بالون معده یک نوع جراحی سرپایی لاغری است و برای افراد BMI بالای ۲۷ تا ۴۰ کاربرد دارد. این روش می‌تواند ۱۵ تا ۲۰ درصد وزن را کاهش دهد و به نسبت نقاهت کوتاه‌ مدت و مکانیزم ساده خود، تاثیرگذاری خوبی دارد.

عمل-بالون-معده

بالون معده چگونه انجام می‌شود؟

بالون معده به‌صورت بسته و از طریق دستگاه لوله‌مانند، بلند و منعطفی‌ به نام آندوسکوپ انجام می‌شود و با بیهوشی خفیف یا مصرف داروی آرامبخش نیز قابل انجام است. 

در طی این عمل یک بالن یا کیسه سیلیکونی که از هوا خالی شده، وارد معده می‌شود و سپس از حجم مورد نیاز محلول سالینی، پر می‌گردد. پر شدن این کیسه در معده، موجب احساس سیری می‌شود و روند هضم غذا و نیاز دوباره بدن به مصرف انرژی را کندتر می‌کند. در ادامه این نوشته  بیشتر با این روش جراحی آشنا خواهیم شد.  در واقع باید بدانید که بالن معده به تنهایی معجزه نمی‌کند، بلکه مسیر کاهش وزن را آسان‌تر می‌کند. بالون معده مانند هر جراحی چاقی بدون رعایت رژیم غذایی و ورزش بی‌فایده است.

بیشتر بدانید: بهترین جراح لاپاراسکوپی در تهران با تجربه هزاران عمل موفق!

عمل بالن معده چیست؟

عمل بالون معده یکی از روش‌های درمان چاقی است. در این روش فرد تحت بیهوشی خفیف قرار می‌گیرد و طی ۱۵ دقیقه به روش آندوسکوپی عمل می‌شود.

بدین صورت که پزشک متخصص لوله منعطف آندوسکوپ که بر سر خود دارای دوربین و چراغ نیز هست را وارد معده فرد نموده و از طریق آن، با گذر از حلق و مری، کیسه سیلیکونی یا بالون را درون معده بیمار جایگذاری می‌کند.
این کیسه که در ابتدا خالیست، با مایعی بی‌خطر که از جنس سالین استریل است، پر می‌شود و به حجم مورد نظر پزشک می‌رسد تا با اشغال فضای معده مانع از گرسنگی و مصرف انرژی دوباره شود.

هرچند که ممکن است در طی این عمل ۱۵ دقیقه‌ای، حالات بدی به فرد دست بدهد، اما بالن معده یک جراحی بدون درد و کاملا سرپایی است که امکان فعالیت عادی فرد بلافاصله پس از اتمام عمل را فراهم می‌کند.

پس از گذشت مدتی از جایگذاری بالون، فرد می‌تواند اولین علائم لاغری را مشاهده نموده و برای خارج کردن بالون اقدام کند. برای برداشت این کیسه نیز ابتدا محتویات آن تخلیه می‌شوند و سپس پوسته سیلیکونی به خارج از سیستم گوارش هدایت می‌شود.
البته توجه داشته باشید که با خارج کردن بالون امکان بازگشت وزن وجود دارد و بالون معده یک جراحی موقتی محسوب می‌شود.

مراحل بالن معده 

پزشک متخصص لوله منعطف آندوسکوپ که بر سر خود دارای دوربین و چراغ نیز هست را وارد معده فرد نموده و از طریق آن، با گذر از حلق و مری، کیسه سیلیکونی یا بالون را درون معده بیمار جایگذاری می‌کند.
این کیسه که در ابتدا خالیست، با مایعی بی‌خطر که از جنس سالین استریل است، پر می‌شود و به حجم مورد نظر پزشک می‌رسد تا با اشغال فضای معده مانع از گرسنگی و مصرف انرژی دوباره شود.

هرچند که ممکن است در طی این عمل ۱۵ دقیقه‌ای، حالات بدی به فرد دست بدهد، اما بالن معده یک روش بدون درد و کاملا سرپایی است که امکان فعالیت عادی فرد بلافاصله پس از اتمام عمل را فراهم می‌کند.پس از گذشت مدتی از جایگذاری بالون، فرد می‌تواند اولین علائم لاغری را مشاهده نموده و برای خارج کردن بالون توسط بهترین جراح چاقی اقدام کند. برای برداشت این کیسه نیز ابتدا محتویات آن تخلیه می‌شوند و سپس پوسته سیلیکونی به خارج از سیستم گوارش هدایت می‌شود.

کاندیدای مناسب عمل بالن معده

به‌طورکلی افرادی که دارای ۱۰ تا ۳۰ کیلوگرم اضافه وزن هستند و BMI یا شاخص توده بدنی‌شان بالای ۲۷ است،کاندیدای مناسبی برای عمل بالن معده به شمار می‌روند. اما اگر قصد دارید نتیجه‌ای ماندگار را از این عمل سرپایی دریافت کنید، باید اراده خود را نیز محکم کنید! چراکه دیر یا زود، بالون از درون معده شما خارج می‌شود؛ احساس سیری کاذب وجود ندارد، و این شما هستید که باید با تغذیه و فعالیت بدنی مناسب، لاغری خود را حفظ کنید.

اما چه محدودیت‌هایی برای انجام بالن معده وجود دارد؟

محدودیت‌های بالن معده افراد زیر هستند:

  • خانم‌های باردار
  • افرادی است که به مصرف الکل اعتیاد دارند
  • افرادی که سابقه جراحی گوارشی و ابتلا به انواع بیماری‌های معده، سیروز کبدی، زخم معده و التهاب روده را داشته اند که از دیگر موانع انجام عمل بالن معده محسوب می‌شود.

عمل بالون معده چه مزایایی دارد؟

  1. دوره نقاهت سخت و طولانی ندارد.
  2. بدون درد و خونریزی انجام می‌شود‌.
  3. زودبازده است و به‌سرعت نتیجه خود را نشان می‌دهد.
  4. موقتی است و درصورت مشاهده عوارض و نارضایتی می‌توان آن را خارج کرد.
  5. با کاهش وزن حاصل از عمل بالن معده می‌توان بیماری‌های دیابت و قند خون را بهبود داد.

عوارض عمل بالن معده

توجه داشته باشید که در مورد هر نوع جراحی، با انتخاب دقیق پزشک و رعایت نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل می‌توان عوارض را کنترل و برطرف کرد. بالون معده به طور کلی بی‌خطر است، اما مانند هر روش پزشکی، ممکن است عوارضی در آن برای بیمار ایجاد شود که اینها عبارتند از:

  • میزان کاهش وزن حاصل از عمل بالن معده کمتر از سایر اعمال مانند جراحی اسلیو معده است.
  • وجود بالن در معده در هنگام انجام حرکت و جابجایی می‌تواند آزاردهنده باشد.
  • استفاده از بالن، رفلاکس معده را تشدید می‌کند. به‌طوری‌که ۸۰ درصد افرادی که بالون معده انجام داده‌اند از رفلاکس معده رنج می‌برند.
  • ممکن است شرایطی پیش بیاید که بالون معده مانع از حرکت غذا در لوله گوارش شود و یکی از عوارض جدی این پیشامد، پارگی معده است.
  • ثمربخشی عمل بالون معده نیازمند رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب است و در غیر اینصورت نتیجه عمل بالون ماندگاری چندانی ندارد.
  • خارج کردن بالون معده می‌تواند باعث افزایش وزن ناگهانی و شدید شود.
  • هنگامیکه بالون در معده‌تان قرار دارد، انجام فعالیت ورزشی یا مقداری پرخوری می‌تواند بسیار دردناک باشد.
  • از آنجایی که بالون فضای زیادی از معده‌تان را اشغال می‌کند، حتی اگر مقدار کمی غذا بخورید، احساس تهوع و استفراغ آزارتان می‌دهد‌.
  • یک عارضه نادر در پی انجام عمل بالون، عفونت معده است.
  • زخم یا سوراخ شدن مری یا معده محتمل است.
  • تخلیه باد بالون که شاید منجر به انسداد شود،
  • در موارد نادر پارگی بالون که در این صورت رنگ مورد استفاده در هنگام باد کردن، در ادرار ترشح می شود و بیمار باید فوراً به پزشک خود اطلاع دهد.
کاهش-وزن-بعد-از-عمل-بالون-معده

مراقبت‌های لازم بعد از بالون معده

برای دستیابی به نتیجه مورد نظر در عمل بالون معده باید مراقبت‌های لازم بعد از عمل را به دقت انجام دهید:

  1. معده در نیمه چپ بدن قرار دارد؛ پس بهتر است هنگام خوابیدن به سمت شانه چپ خود بخوابید.
  2. تا مدت‌ها بعد از عمل از خوابیدن به‌صورت طاق باز، دمر و خواب به سمت شانه راست بپرهیزید.
  3. برای داشتن خوابی راحت و آرام از بالشتی با ارتفاع مناسب استفاده نموده و سر خود را کمی بالاتر از بدن قرار دهید.
  4. در هنگام غذا خوردن آرامش داشته باشید و به‌هیچ‌وجه لقمه‌ای را عجله‌ای پایین ندهید.
  5. لقمه‌ها و قاشق‌های کوچکی بردارید و سعی کنید هر لقمه را ۳۲ بار بجوید. این کار به هضم راحت‌تر غذایتان کمک شایانی می‌کند.
  6. در بین خوردن غذا به‌هیچ عنوان از مایعات استفاده نکنید؛ اما به‌طورکلی در طی یک شبانه‌روز حداقل ۸ تا ۱۰ لیوان آب را مصرف کنید.

میزان کاهش وزن پس از عمل بالن معده

مقدار کاهش وزن فرد در طول ۶ ماه پس از انجام عمل بالون معده، به موارد زیادی بستگی دارد و در واقع به تغییراتی که فرد در سبک زندگی خود ایجاد کند، بستگی دارد. هرچه رژیم غذایی سالم و تحرک بهتر و بیش‌تر باشد، میزان کاهش وزن مطلوب‌­تر خواهد بود. مقدار وزنی که افراد در این روش از دست می‌­دهند علاوه بر موارد ذکر شده، به نوع برند بالن معده نیز بستگی دارد. اما به طور کلی می‌­توان گفت میزان کاهش وزن با بالن معده حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد است.

انواع بالن معده

انواع مختلفی از بالون معده در دسترس هستند که هر کدام ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی دارند. در اینجا برخی از رایج ترین انواع بالون معده را آورده‌ایم:

  1. Orbera یکی از محبوب ترین انواع بالون معده است. این بالن یک بادکنک سیلیکونی با قطر حدود 13 سانتی‌متر است که برای ماندن در معده به مدت 6 ماه طراحی شده است.
  2. بالون معده Spatz3 یک بالون قابل تنظیم حجم است که می‌توان آن را با محلول نمک باد کرد. به مدت 1 سال در معده باقی می‌ماند و می‌توان آن را برای دستیابی به نتایج کاهش وزن بیشتر تنظیم کرد
  3. سیستم ReShape Duo از دو بادکنک با اندازه کوچکتر تشکیل شده است که به یکدیگر متصل شده اند، این بالن طراحی شده تا بهتر روی معده قرار بگیرند و آناتومی طبیعی معده را به طور موثرتری تکرار کنند.
  4. بالون معده Obalon یک بالون پر از هوا است که بیماران می‌توانند آن را ببلعند و سپس با گاز آن باد کنند. این نوع شامل سه بالون کوچک است که در مدت یک ماه در معده قرار می گیرند.
  5. بالون معده الیپس یک بالون قابل بلعیدن است که به شکل کپسول فشرده می‌شود و بدون نیاز به آندوسکوپی یا بیهوشی می‌توان آن را بلعید. به مدت 4 ماه در معده باقی می ماند و نیازی به برداشتن ندارد.
  6. بالون هلیوسفر یک بالون کروی است که از پلی یورتان ساخته شده و دارای یک پوشش سیلیکونی خارجی است. تقریباً 900-1000 میلی‌لیتر هوا را در خود نگه می‌دارد و وزن آن کمتر از 30 گرم است.

به این ترتیب هر نوع بالون معده مزایا و معایب خود را دارد و انتخاب اینکه کدام یک از آن‌ها استفاده شود به نیازها، ترجیحات و سابقه پزشکی هر بیمار بستگی دارد.

کلام آخر

عمل بالون معده یکی از روش های لاغری است که در آن یک بالن کوچک وارد معده می‌شود و از پرخوری شما جلوگیری می‌کند. بالن معده در زمان کوتاهی وزن زیادی را کاهش می‌دهد و می‌تواند باعث کاهش وزن باشد.در جلسات مشاوره با جراح چاقی هدفتان از انجام این عمل برای پزشک توضیح دهید.

پزشک براساس شرایط بیمار بهترین راه برای کاهش وزن را به شما معرفی خواهد کرد. به‌طورکلی استفاده از روش بالون معده در بیشتر مواقع تایید شده‌ی جراحان نیست.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *